Tanja Kraal

Tanja bw kl 2109
Tanja Kraal (1968)

Na een studie Nederlands recht met de specialisatie arbeidsrecht, aangevuld met arbeids & organisatie psychologie en bedrijfskunde vakken, ben ik de afgelopen 23 jaar actief geweest in diverse HRM -, coaching, (kwaliteits)management- en directie functies bij uiteenlopende bedrijfstakken en bedrijfsgroottes.

De coachingspraktijk Kraaladvies bestaat vanaf 2000. Door de individuele coachingsactiviteiten de afgelopen 15 jaar te combineren met een functie als HRM manager of als algemeen directeur ken ik de verschillende perspectieven van werkgever en werknemer en kan ik beide partijen over en weer goed inzicht geven in elkaars belangen, emoties en vraagstellingen.

Als moeder van een jong volwassene met autisme heb ik van dichtbij gezien hoe zij (de vele) informatie anders verwerkt, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. De mate waarin en de momenten waarop iemand beperkt wordt of juist tot bijzondere prestaties komt verschilt per individu. Door een andere manier van informatieverwerking, waarbij informatie niet of anders gefilterd of met elkaar verbonden wordt, verloopt contact met de omgeving of het aanbrengen van een structuur en betekenis in informatie anders.

Bij de informatie en advieslijn van de Nederlandse vereniging voor Autisme en als coach help ik (jong) volwassenen om overzicht en inzicht te krijgen over dagelijkse situaties. Maar vooral om hun eigen bijzondere kwaliteiten te kennen en in te zetten.

Dit inzicht is voor heel veel mensen steeds belangrijker want in deze tijd van snelle veranderingen en een groot informatie aanbod is er steeds meer behoefte aan structuur en kennis om dicht bij je eigen kracht en energie te blijven.

Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van autisme en professional organizing.

IMG_0257In mijn coaching praktijk maak ik daarnaast gebruik van de kennis uit de opleidingen die ik gevolgd heb op het gebied van:
* de duiding van tekeningen en daar mee de psychologische werking van beeld en kleur
* de methodes om je voorkeursstijl voor een dominante, interactieve, stabiele of consciëntieuze (DISC) communicatiestijl en kernkwaliteiten vast te stellen en te hanteren
En ik gebruik mijn kennis van levensthema analyse, biografisch onderzoek en algemene coachingsvaardigheden.

Een volledig profiel van mij is te vinden op linkedin.

Vanuit mijn kraaladviespraktijk zet ik mijn kennis en vaardigheden in bij het orderen en analyseren van (arbeidsrechtelijke) vraagstukken en persoonlijke levensthema’s.

Ik ben een regisseur.  Pragmatischer dan een consultant en reflecterender dan een trainer. Ik begeleid door gerichte vragen te stellen, probeer de vraag achter de vraag te achterhalen, spiegel gedrag en een verhaal, breng pragmatisch structuur in de informatie aan, luister en zet mensen met gerichte opdrachten aan tot actie. Met mijn kennis en ervaring werk ik toe naar een gedragen concreet resultaat.

Andere activiteiten van mij zijn te vinden op:
pragmatisch organizer: http://www.ikkomevenopbezoek.nl
projectmanager: http://www.versbloed.nl
gesprekken op het water: http://www.kingfishing.nl

 

Advertenties