individuele coaching

Het ordenen en analyseren van persoonlijke processen

  • persoonlijke levensthema’s, drijfveren en kwaliteiten vaststellen die een richtsnoer vormen bij loopbaan- en levensvragen. ( als basis voor begeleiding bij sollicitatie-, loopbaan-, beroepskeuze- of re- integratievraagstukken)
  • persoonlijke begeleiding bij ontslagzaken
  • (preventief) burnout hersteltraject

Je leven verandert constant. Niet iedereen lukt het om zich steeds flexibel open te stellen voor onverwachte wendingen in het leven. Een bochtige weg is lastiger dan een rechte weg maar is vaak wel de meest interessante. Het vraagt veerkracht en die kan je trainen. Spieren train je om blessures te voorkomen. Hersenen kan je trainen om je mentale weerbaarheid te vergroten en bijvoorbeeld een burnout te voorkomen. De training zit in het bewust zijn van je eigen kwaliteiten en je eigen ontwikkelingsweg.  En het hebben van een plan B zodat je grip kan hebben op de constante veranderingen en de complexiteit van informatie.

Aan jouw richtsnoer zijn vele ervaringen geregen die samen een handleiding vormen voor huidig en toekomstig gedrag. Een richtsnoer die je ontwikkelingsweg zichtbaar maakt als je die een beetje dreigt kwijt te raken of al kwijt bent.

In een individuele traject ordenen en analyseren we de persoonlijke en universele levensthema’s zodat jouw  “rode draad”  zichtbaar wordt. Want er zijn momenten waarop we behoefte hebben aan een duideling, aan begrip van wat er gebeurt  in ons leven. Momenten waarop je wilt weten welke richting bij je past.

Wat en hoe je dingen doet is situatie afhankelijk,  waarom je de dingen doet en beleeft zit in jezelf. Antwoorden op actuele vragen liggen vaak verborgen in je levensweg tot nu toe. Als jij inziet dat jij je eigen biografie maakt, kan je ook vertrouwen op je eigen (initiatief) kracht.

Als je inzicht hebt hoe stress bij jou werkt kan je het hanteerbaar maken. Als jij je zelf beter kent kan je het leven makkelijker maken.

Kraaladvies  brengt bewust aanwezige kennis op basis van feiten samen met de onbewust aanwezige kennis die door associaties met beelden naar boven gehaald wordt.

Met mijn 25 jaar werkervaring als ( ASS ) coach, arbeidsjurist en HRM adviseur kan ik je bijstaan om op belangrijke momenten overzicht en inzicht te geven in dat wat van belang is.

Advertenties